Change search
CiteExportLink to record
Permanent link

Direct link
Cite
Citation style
  • apa
  • ieee
  • modern-language-association-8th-edition
  • vancouver
  • Other style
More styles
Language
  • de-DE
  • en-GB
  • en-US
  • fi-FI
  • nn-NO
  • nn-NB
  • sv-SE
  • Other locale
More languages
Output format
  • html
  • text
  • asciidoc
  • rtf
/inklination:
KTH, School of Architecture and the Built Environment (ABE), Architecture.
2018 (Swedish)Independent thesis Basic level (degree of Bachelor), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesisAlternative title
/inclination (English)
Abstract [sv]

Målet har varit att göra en skola som fångar något som jag tyckte var intressant som barn, vinklar och vrår, höjdskillnader och alternativa vägar. Olika sätt att röra sig på utan att ge avkall på tillgänglighetskrav och pedagogiska och logistiska kvalitéer. De lutande planen som går igenom byggnaden är tänkta att fungera som en lärandemiljö i sig, som förhoppningsvis inbjuder till många lustfyllda aktiviteter för barnen. Byggnaden kan delas in i två delar, en öppen och en sluten. Den öppna delen är tänkt att fungera som ett öppet landskap för aktiva lekar och rörelse, medan den slutna delen består av toaletter, vilrum och utrymmen där barnen kan dra sig tillbaka. För att kunna röra sig snabbare uppåt genom de tre våningarna så har genvägar i form av trappor placerats i den mer slutna delen. Lutningen på planen är 1:12 för att göra det möjligt för rullstolsburna att kunna ta sig uppåt i byggnaden.

Abstract [en]

The goal has been to make a school catching something that I thought was interesting as a children, angles, altitude differences and alternative pathways. Different ways to move around without compromising with accessibility requirements and educational and logistical qualities. The inclined planes that go through the building are meant to function as a learning environment in itself, which hopefully invites to many fun activities for the children. The building can be divided into two parts, one open and one closed. The open part is supposed to function as an open landscape for active games and movement, while the closed part consists of toilets, restrooms and spaces where the children can retreat. In order to move faster up through the three floors, shortcuts in the form of stairs have been placed in the more closed part. The slope of the plan is 1:12 to enable wheelchair users to get up in the building.

Place, publisher, year, edition, pages
2018. , p. 29
Keywords [sv]
Förskola, Solna
National Category
Architecture
Identifiers
URN: urn:nbn:se:kth:diva-208394OAI: oai:DiVA.org:kth-208394DiVA, id: diva2:1106044
Educational program
Bachelor of Science - Architecture
Supervisors
Examiners
Available from: 2018-09-27 Created: 2017-06-06 Last updated: 2018-09-27Bibliographically approved

Open Access in DiVA

No full text in DiVA

By organisation
Architecture
Architecture

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar

urn-nbn

Altmetric score

urn-nbn
Total: 12 hits
CiteExportLink to record
Permanent link

Direct link
Cite
Citation style
  • apa
  • ieee
  • modern-language-association-8th-edition
  • vancouver
  • Other style
More styles
Language
  • de-DE
  • en-GB
  • en-US
  • fi-FI
  • nn-NO
  • nn-NB
  • sv-SE
  • Other locale
More languages
Output format
  • html
  • text
  • asciidoc
  • rtf