Change search
CiteExportLink to record
Permanent link

Direct link
Cite
Citation style
  • apa
  • harvard1
  • ieee
  • modern-language-association-8th-edition
  • vancouver
  • Other style
More styles
Language
  • de-DE
  • en-GB
  • en-US
  • fi-FI
  • nn-NO
  • nn-NB
  • sv-SE
  • Other locale
More languages
Output format
  • html
  • text
  • asciidoc
  • rtf
Tillbyggnad till Nationalmuseum
KTH, School of Architecture and the Built Environment (ABE), Architecture.
2013 (Swedish)Independent thesis Basic level (degree of Bachelor), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesisAlternative title
Annex to Nationalmuseum (English)
Abstract [sv]

Projektet består av en tillbyggnad till Nationalmuseum. Tillbyggnaden är främst en plats för förvaring av och arbete med konst och innehåller bland annat magasin, konserveringsateljéer, kontor och vissa publika funktioner. Målet med projektet har varit att undersöka hur man, genom byggnadens placering, kan förbättra parken som omger Nationalmuseum, genom att förtydliga denna. Projektet har också velat undersöka hur en byggnad kan kopplas ihop och koncentreras till kring ett tomrum och hur detta kan aktiveras. Byggnadens huvudsakliga rörelse är förlagd till det gemensamma tomrummet, atriet, medan funktionerna är ordnade i kringliggande volymer. Funktionerna har ordnats efter några olika principer. Vissa funktioner behöver ha en nära koppling till varandra och även vara kopplade till Nationalmuseum. En transporthiss länkar samman de olika funktionerna som rör konsten. Rummen har också ordnats vertikalt efter hur mycket och vilken sorts ljus de behöver.

Abstract [en]

The project consists of an annex to Nationalmuseum. The main purpose of the annex is to store and work with art, and it contains a storehouse, conservatories, offices and some public functions, amongst other things. The object of the project has been to investigate how the placing of the building can improve the surrounding park and city scape. The project also tries to investigate how a building can be arranged around a void and how this void can be activated. The movement in the building is located in the void while the different functions are placed in the surrounding volumes, according to certain principles. Some functions need to have a close connection to each other and also to Nationalmuseum. A transport elevator connects the different functions that deal with the art. The rooms are also ordered vertically according to how much and what sort of light they acquire.

Place, publisher, year, edition, pages
2013. , 3 p.
Keyword [sv]
tillbyggnad, nationalmuseum, konservatorie, blasieholmen, konst, kvarteret sillhovet, atrium, ateljé
National Category
Architecture
Identifiers
URN: urn:nbn:se:kth:diva-122565OAI: oai:DiVA.org:kth-122565DiVA: diva2:622833
Educational program
Bachelor of Science - Architecture
Uppsok
Technology
Supervisors
Examiners
Available from: 2013-05-29 Created: 2013-05-23 Last updated: 2013-06-24Bibliographically approved

Open Access in DiVA

No full text

By organisation
Architecture
Architecture

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar

urn-nbn

Altmetric score

urn-nbn
Total: 80 hits
CiteExportLink to record
Permanent link

Direct link
Cite
Citation style
  • apa
  • harvard1
  • ieee
  • modern-language-association-8th-edition
  • vancouver
  • Other style
More styles
Language
  • de-DE
  • en-GB
  • en-US
  • fi-FI
  • nn-NO
  • nn-NB
  • sv-SE
  • Other locale
More languages
Output format
  • html
  • text
  • asciidoc
  • rtf