Change search
CiteExportLink to record
Permanent link

Direct link
Cite
Citation style
  • apa
  • harvard1
  • ieee
  • modern-language-association-8th-edition
  • vancouver
  • Other style
More styles
Language
  • de-DE
  • en-GB
  • en-US
  • fi-FI
  • nn-NO
  • nn-NB
  • sv-SE
  • Other locale
More languages
Output format
  • html
  • text
  • asciidoc
  • rtf
Slänten i Tanto
KTH, Superseded Departments, Architecture.
2014 (Swedish)Independent thesis Basic level (degree of Bachelor), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesisAlternative title
The Tanto Slope (English)
Abstract [sv]

Slänten är en byggnad som innehåller två olika lager, ett privatare mer skyddat i form av förskolan och ett offentligt lager i form av danslokaler,restaurang och ett parkdäck på taket. Platsen är vald eftersom även den innehåller två tydliga lager i olika höjdnivåer. Ett trafikseparerat cykeloch gångstråk där man nästan utan att passera en enda gata kan nå ändå fram till medborgarplatsen, det andra lagret är ca 5 meter ovanförstråket i form av den hårt trafikerade ringvägen. Konceptet utgår ifrån att synkronisera platsens förutsättningar med programmet och skapa en intressant dynamik mellan två egentligen oberoende programdelar. Byggnaden är också tänkt att aktivera och stärka entren till Tanto både vid Zinkens väg och vid ringvägen.

Abstract [en]

The slope is a building containing two different layers, one is more private and protected in the form of a pre-school, and the other is more public in the form of dance halls, restaurant and a park deck on the roof. The location is chosen because it also contains two distinct layers in different height levels. The lower level is a traffic separated bike and pedestrian path where you without crossing a single street can reach all the way to medborgarplatsen, the second level is about 5 meters above the lower one, in the form of the busy Ringvägen. The concept then is based on synchronizing the site conditions with the programand create an interesting dynamic between the two really independent program components. The building is also designed to enable and enhance the entrance to Tanto, both via Zinkens väg and Ringvägen.

Place, publisher, year, edition, pages
2014. , 5 p.
Series
CTL Technical Report
Keyword [sv]
Förskola, dagis, Dans, Park, Tanto, Ringvägen, Zinkensdam
National Category
Architecture
Identifiers
URN: urn:nbn:se:kth:diva-146186OAI: oai:DiVA.org:kth-146186DiVA: diva2:722668
Subject / course
Architecture
Educational program
Bachelor of Science - Architecture
Supervisors
Examiners
Available from: 2014-09-08 Created: 2014-06-09 Last updated: 2014-09-08Bibliographically approved

Open Access in DiVA

Slänten i Tanto(5564 kB)85 downloads
File information
File name FULLTEXT01.pdfFile size 5564 kBChecksum SHA-512
acf29f9155fed15b1af9b32e17119617119633740776fc3a0b55cf1ecd5c2417d639c69227b7f0c1001dc9ec820ccfea0c88c194e0ce0c331b86cded1c27660d
Type fulltextMimetype application/pdf

Search in DiVA

By author/editor
Klintmalm, Aksel
By organisation
Architecture
Architecture

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
Total: 85 downloads
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

urn-nbn

Altmetric score

urn-nbn
Total: 104 hits
CiteExportLink to record
Permanent link

Direct link
Cite
Citation style
  • apa
  • harvard1
  • ieee
  • modern-language-association-8th-edition
  • vancouver
  • Other style
More styles
Language
  • de-DE
  • en-GB
  • en-US
  • fi-FI
  • nn-NO
  • nn-NB
  • sv-SE
  • Other locale
More languages
Output format
  • html
  • text
  • asciidoc
  • rtf