Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Samverkansuppgiften i ett historiskt och institutionellt perspektiv
Lunds universitet.
KTH, School of Architecture and the Built Environment (ABE), Philosophy and History of Technology, History of Science, Technology and Environment.
2015 (Swedish)Report (Other academic)
Abstract [sv]

Universitet och högskolor (UoH) spelar en viktig roll för Sveriges innovationskraft, konkurrenskraft och attraktionskraft. Sverige satsar i internationell jämförelse stora resurser på utbildning och forskning vid UoH. Samverkan mellan lärosäten å ena sidan och företag, offentliga verksamheter och civilsamhället å andra sidan är avgörande för UoHs effekter på det omgivande samhället. Sådan samverkan är även viktig för kvaliteten i forskning och utbildning vid UoH.

Regeringen har gett VINNOVA uppdrag, i samråd med Vetenskapsrådet samt forskningsråden Forte och Formas, att utforma metoder och kriterier för bedömning av prestation och kvalitet i lärosätenas samverkan med det omgivande samhället, i termer av relevans och nyttiggörande av forskningsbaserad kunskap.

Utgångspunkter för arbetet med uppdraget har varit ett brett perspektiv på lärosätenas samverkan och hänsyn till UoHs olika roller och förutsättningar. I arbetet med uppdraget har VINNOVA också valt att definiera samverkan som en interaktiv process som skapar ömsesidig nytta, både för UoH och samverkanspartners.

Syftet med föreliggande rapport är att sätta samverkan i en större historisk, nationell och institutionell kontext för att förstå hur synen på och arbetet med samverkan har utvecklats vid svenska universitet över tiden.

Place, publisher, year, edition, pages
Vinnova , 2015. , 42 p.
Series
, VINNOVA Analys VA, ISSN 1651-355X ; 2015:02
National Category
History
Identifiers
URN: urn:nbn:se:kth:diva-168484ISBN: 978-91- 87537-26-4OAI: oai:DiVA.org:kth-168484DiVA: diva2:816764
Note

QC 20150609

Available from: 2015-06-03 Created: 2015-06-03 Last updated: 2015-09-16Bibliographically approved

Open Access in DiVA

No full text

Other links

http://www.vinnova.se/upload/EPiStorePDF/va_15_02_t.pdf

Search in DiVA

By author/editor
Benner, MatsSörlin, Sverker
By organisation
History of Science, Technology and Environment
History

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 65 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link