Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Grund för effektiv administration av examensarbeten
KTH, School of Information and Communication Technology (ICT).
2014 (Swedish)Independent thesis Advanced level (professional degree), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesis
Abstract [sv]

Som det ser ut idag är hanteringen av examensarbeten, både kandidat och master långt från optimal på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Administration av detta är onödigt tidskrävande, eftersom det finns ingen överblickbarhet och det är svårt att koppla ihop student med en passande examinator. Bara processen att anmäla studenterna till kursen är en process i flera steg som måste gå igenom många personer. Lösningen som ska ges är ett system som underlättar några steg tillhörande examensarbeten. För att hitta vad för funktioner ett sådant system måste kunna erbjuda utförs studie med hjälp av intervjuer med de som idag administrerar examensarbeten.

Resultatet från intervjuerna sammanställdes till en kravspecifikation som sedan användes som bas för att bygga ett system. Systemet består av två grundkomponenter, en databas och en webbapplikation. Webbapplikationen tillåter användaren att komma åt listor sparade i databasen. För att utvärdera systemet sker återkoppling till dessa nyckelpersoner för att erhålla feedback. Uppsatsens resultat består av presentationen utav kravspecifikation, databasdesign och en prototyp av webbapplikationen som är framtagen under arbetet. Huvudmålet är att skapa en prototyp som kan användas av studenter, handledare och examinatorer. De områden som problemet berör är administration, distribuerade system och sammankoppling av resurser.

Place, publisher, year, edition, pages
2014. , 67 p.
Series
TRITA-ICT-EX, 2014:141
National Category
Computer and Information Science
Identifiers
URN: urn:nbn:se:kth:diva-177369OAI: oai:DiVA.org:kth-177369DiVA: diva2:872498
Examiners
Available from: 2015-12-01 Created: 2015-11-19 Last updated: 2015-12-01Bibliographically approved

Open Access in DiVA

No full text

By organisation
School of Information and Communication Technology (ICT)
Computer and Information Science

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 54 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link