Change search
CiteExportLink to record
Permanent link

Direct link
Cite
Citation style
  • apa
  • harvard1
  • ieee
  • modern-language-association-8th-edition
  • vancouver
  • Other style
More styles
Language
  • de-DE
  • en-GB
  • en-US
  • fi-FI
  • nn-NO
  • nn-NB
  • sv-SE
  • Other locale
More languages
Output format
  • html
  • text
  • asciidoc
  • rtf
Fisk Fågel Mittemellan
KTH, School of Architecture and the Built Environment (ABE), Architecture.
2016 (Swedish)Independent thesis Basic level (degree of Bachelor), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesis
Abstract [sv]

Detta projekt är en förskola för ca. 40-50 barn och 10 anställda, belägen i kvarteret Framnäs i Solna. Tomten ligger i korsningen Gustafsvägen/Charlottenburgsvägen. En utgångspunkt i projektet är att förhålla sig till att tomten har en relativt liten yta och att byggnaden får utgöra maximalt 30% av tomtytan. Projektet är en byggnad i tre våningar som delar av tomten i nord-sydlig riktning. Den naturliga topografin förstärks så att en terassering skapas. Detta ger en övre gårdaplan i öst, och en lägre gårdsplan i väst. Dessa gårdar får sol på förmiddagen respektive eftermiddagen. De två gårdarna förbinds genom en trappa som skär genom byggnaden. En takterass som nås från tredje våningen ger ytterligare en utemiljö för olika aktiviteter. Materialet i nedre våningen är betong för att skapa en stabil bas. De två övre våningarna är i massivträ med en liggande träfasad.

Abstract [en]

This project is a preschool for about 40-50 children and 10 employees , located in the neighborhood Framnäs in Solna. The plot is situated at the intersection Gustafsvägen / Charlottenburgsvägen. A starting point of the project is to relate to that the plot has a relatively small area and that the building may comprise a maximum of 30% of the land surface. The project is a building of three floors which partitions the site in a north- south direction. The natural topography is strengthened to create a terracing. This provides an upper yard in the East, and a lower yard in the West. These yards gets sun in the morning and afternoon respectively. The two yards are connected by a staircase that cuts through the building. A roof terrace which is accessed from the third floor provides an additional outdoor environment for various activities. The material in the lower floor is concrete to create a stable base. The two upper floors are made ​of solid wood with a horizontal wooden facade.

Place, publisher, year, edition, pages
2016. , 12 p.
Keyword [sv]
Förskola, Kvarteret Framnäs, Solna, Hagalund
National Category
Architecture
Identifiers
URN: urn:nbn:se:kth:diva-190796OAI: oai:DiVA.org:kth-190796DiVA: diva2:952864
Subject / course
Architecture
Educational program
Bachelor of Science - Architecture
Supervisors
Examiners
Available from: 2016-10-07 Created: 2016-08-15 Last updated: 2016-10-07Bibliographically approved

Open Access in DiVA

fulltext(3816 kB)33 downloads
File information
File name FULLTEXT01.pdfFile size 3816 kBChecksum SHA-512
6d5f764be73b6122da62a64ff0167853892b3930a13d740da235aebf5fea8ed373c2b941bde003c2186091bdef0e7986fd1a07ff95c6ade39fe93225565967d3
Type fulltextMimetype application/pdf

By organisation
Architecture
Architecture

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
Total: 33 downloads
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

urn-nbn

Altmetric score

urn-nbn
Total: 59 hits
CiteExportLink to record
Permanent link

Direct link
Cite
Citation style
  • apa
  • harvard1
  • ieee
  • modern-language-association-8th-edition
  • vancouver
  • Other style
More styles
Language
  • de-DE
  • en-GB
  • en-US
  • fi-FI
  • nn-NO
  • nn-NB
  • sv-SE
  • Other locale
More languages
Output format
  • html
  • text
  • asciidoc
  • rtf